Leadership - Presence - Effectiveness

Nieuws

 

4-11-2013

Aikido@Work op het WE UNITE 'I LIKE TO MOVE IT' FESTIVAL

Meld je nu aan en maak kan op een gratis kaartje in de verloting!

 

Benieuwd hoe je je communicatiestijl kunt verbeteren door de krijgskunst Aikido? Kom dan naar het WE UNITE 'I LIKE TO MOVE IT' FESTIVAL in Amsterdam. (En er is nog veel meer leuks te doen!!)

Za 30 november, workshopronde 1, 14.00 - 15.15

Locatie: Club Lite Amsterdam

Klik hier voor meer info

 

1-7-2013

Feel at Home in The Hage Fair 2013

Voor alle werkende internationals en locals staat Aikido@Work op de Feel at Home in The Hague Fair 2013. Kom kennis maken en horen hoe je ongebruikt potentieel van jezelf kunt aanboren om je effectiviteit te verbeteren als leidinggevende, medewerker en als team.
15 september 2013, WTC Den Haag

Klik hier voor meer info

 

19-6-2013

Aikido@Work op de Learning Lane!!

Dit jaar is Aikido@Work voor het eerst van de partij op de Learning Lane, het 2-daagse zomerfestival van De Baak. Met een workshop Voorbij de reactiviteit, effectiviteit en balans in je dagelijks werk/leven geeft Anita Paalvast een voorproefje hoe je als leidinggevende of medewerker met simpele oefeningen om kunt gaan met de complexiteit, onzekerheid en hoge verwachtingen van de huidige tijd.
29 augustus 2013, workshopronde 2, 13.30 - 15.00

Landgoed de Horst, De Horst 1, 3971 KR Driebergen

Locatie: Landhuis, kamer Mevrouw

Klik hier voor meer info over de workshop

Klik hier voor meer info over de Learning Lane

 

25-1-2013

Congres Aikido in Bedrijf 2013

Op vrijdag 15 februari vindt het tweede congres Aikido in Bedrijf plaats in Papendal. Aikido@Work neemt wederom deel aan deze middag. U kunt hier kennis maken met duurzame inzetbaarheid door Aikido als bedrijfssport en als ondersteuning voor bedrijfsmatige veranderprocessen.
15 februari 2013, 13.00 - 17.00

Klik hier voor meer info

 

15-1-2013

Effectief en sensitief overtuigen – workshop Aikido

Dialogues House - ABN AMRO

Wat is overtuigen? Gaat dat over de ander overtuigen van jouw gelijk? Of gaat het vooral ook om het luisteren, dat jouw visie en mening werkelijk beluisterd wordt en er daardoor openheid ontstaat om er bewust voor te kiezen of niet?
13 februari 2013, 16.00 - 18.00

Klik hier voor meer info

 

1-12-2012

World Day of Interconnectedness 12.12.12

Met een workshop over hoe je positief en constructief om kunt gaan met de dagelijkse realiteit van dualiteit zal Aikido@Work een bijdrage leveren aan deze dag over onderlinge verbondenheid.
12 december 2012, 14.00 - 15.30, Centrum Djoj Rotterdam

Klik hier voor meer info en inschrijven

 

5-10-2012

Nieuw!! Inspiratie serie - Open inschrijving

Op woensdag 7 november gaat in Leiden de nieuwe serie van start - Effectiviteit en balans in het dagelijks werk/leven met Aikido

In 7 lessen tot de kerst gaan we aan de slag met thema's als houding, vertrouwen en samenspel, weerstand en conflict, beïnvloeden en veranderen. Ervaring met Aikido is niet vereist.

-  Maximaal 10 plaatsen dus meld je snel aan.

-  Start op 7 november t/m 19 december, 18.45 – 20.15

Klik hier voor meer info

Klik hier voor inschrijven
 

1-9-2012

WBII Networking Event

Op donderdag 27 september geeft Anita Paalvast een proefsessie van Aikido@Work tijdens de netwerkbijeenkomst van het internationale vrouwennetwerk WBII. Het thema verbinding staat hierbij centraal. Niet-leden zijn ook zeer welkom.

Klik hier voor meer info en inschrijven

 

28-6-2012

Artikel "Leren over de nut en het noodzaak van conflicten"

Voor de serie How to Survive Corporate Life van het Dialogues House ABN AMRO heeft Anita Paalvast Jannie Lammers geinterviewd over haar workshop "Nut & Noodzaak van conflicten".

Artikel lezen - klik hier
 

19-9-2011

World Day of Interconnectedness 11.11.11

Met een workshop over hoe je positief en constructief om kunt gaan met de dagelijkse realiteit van dualiteit zal Aikido@Work een bijdrage leveren aan deze dag over onderlinge verbondenheid.
11 november 2011, Mirror Centre Amsterdam Lees hier meer
 

1-9-2011

Wederom training Onderhandelen ism Van Harte & Lingsma

Trainingsbureau Van Harte & Lingsma en Aikido@work hebben samen een 3-daagse training ontwikkeld:
Beter onderhandelen met Aikido

Aikido is een zeer waardevol onderdeel van de training Onderhandelen. Het geeft deelnemers de kans ‘aan den lijve’ te ondervinden wat een spannende situatie mentaal én fysiek bij hen teweegbrengt. Startdatum: 4 oktober 2011 Lees hier meer


4-4-2011

Nieuwe workshop Communicatie & Samenwerken

Itéraz en Aikido@work hebben samen deze nieuwe workshop ontwikkeld.
Waar gaat het over?

De redenen voor succes of teleurstelling in organisaties zijn vaak terug te brengen tot twee kernvragen:
1. Hoe werd er gecommuniceerd?
2. Hoe werd er samengewerkt?
Vaardigheden die nauw met elkaar samenhangen, en waar toch vaak moeilijk grip op te krijgen is. De oplossing is relatief simpel. Actief reflecteren. Lees meer


18-2-2011

Nieuwe training Onderhandelen ism Van Harte & Lingsma

Trainingsbureau Van Harte & Lingsma en Aikido@work hebben samen een nieuwe training ontwikkeld:
Beter onderhandelen met Aikido

Aikido is een zeer waardevol onderdeel van de training Onderhandelen. Het geeft deelnemers de kans ‘aan den lijve’ te ondervinden wat een spannende situatie mentaal én fysiek bij hen teweegbrengt. Startdatum: 6 april 2011 Lees hier meer

 

28-9-2010

Imago en identiteit - Itéraz en Aikido aan het werk tijdens Oostlanddag

Itéraz en Aikido@work gaan samen een workshop verzorgen tijdens de "Oostlanddag" op 7 oktober. Het thema van de dag is 'imago en identiteit'!
De Oostlanddag is een dag voor ondernemers en ondernemende mensen om kennis op te doen en elkaar te ontmoeten. De organisatie van Oostlanddag is een initiatief van de ondernemersverenigingen VNO-NCW Oostland, NOOVA, LTO Noord Glaskracht Oostland, Ondernemend 3B en de Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp.

25-6-10
In het kader van The Hub Summerschool 2010 biedt Aikido@Work twee workshops aan:


Creatief uitdagingen, conflict en veranderingen tegemoet treden - Een Aikido ervaring

Wat kan Aikido ons leren over hoe we met mensen werken – en wat zouden we anders zien als we leren vanuit een fysieke benadering?
Workshop om te ontdekken hoe je je lichaamswijsheid kunt inzetten in het dagelijks leven.

Je kunt kiezen uit 2 data voor deze workshop: vrijdag 30 juli of vrijdag 27 augustus
Voor meer informatie en inschrijving: hubsummerschool.nl/events/event/listUserEvents

A Day to be Moved @ Hub Summerschool

Op zaterdag 21 augustus wordt een letterlijk bewegingsvolle dag gehouden waarbij ook Aikido@Work een workshop aanbiedt. Het werkt als een muziekfestival waarbij meerdere dingen tegelijk worden aangeboden en je kunt kiezen waar je heen gaat.

Voor meer informatie en inschrijving: adaytobemoved.wordpress.com/

12-04-2010
Effectief en Sensitief Overtuigen met Aikido
Kennismakingsworkshop – 21 april The Hub Amsterdam

Kennismakingsworkshop voor mensen die geinteresseerd zijn in aikido op de werkvloer en/of die mogelijk met mij willen samenwerken en mij eerst eens willen ervaren. Ik zou het leuk vinden als je erbij kan zijn.
Voor meer informatie en aanmelden: stuur een mail naar anita@aikidoatwork.com

12-04-2010
Klantcontact: blijf jij jezelf als het erop aan komt?
Eerste themaborrel @ Igluu Den Haag op 22 april.

------------
Deze maand vindt de themaborrel (voor het eerst) plaats in Den Haag. Het thema van deze maand is klantcontact. In de workshop op deze avond word je verrast met een letterlijk bewegingsvol programma waarbij op een niet alledaagse manier inzicht wordt gegeven in jouw houding in het contact met anderen.
Als ondernemer ben je altijd in contact met anderen. Zeker het contact met (potentiële) klanten is erg van belang. Want, verloopt dit niet goed, zijn er een heleboel andere ondernemers die de klus graag van je overnemen. Een belangrijk proces dus.

Door eenvoudige oefeningen leert Anita Paalvast je begrijpen hoe jij reageert op weerstand in contact. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de Japanse krijgskunst Aikido die Anita zelf al meer dan 15 jaar beoefent. In het contact met de klant is het belangrijk je bewust te zijn van je eigen gedrag en dat van de klant. Uitstraling en goede energie bij jezelf en de ander bereik je juist door contact met jezelf te houden en werkelijk geïnteresseerd te zijn in de ander. Dan kan er in het gesprek goede energie ontstaan die die noodzakelijke 'klik' geeft.
Werken aan je basishouding en deze ‘stress-testen’ is een goede investering. In de workshop kun je ervaren hoe de Aikido filosofie een ingang kan zijn om hiermee te oefenen.

------------
Details
Datum : donderdag 22 april
Tijdstip : vanaf 18u ontvangst, (mini) buffet vanaf 18.30u, start workshop 19.15u, netwerkborrel vanaf 20.30u, eind om 21.30u
Locatie : Igluu, Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag
Bijdrage : 20 Euro contant, inclusief borrel en hapjes (mini buffet)
Aanmelden : stuur een mail naar info@igluu.nl. Schrijf je snel in want vol=vol.
------------

Over Igluu

Igluu biedt zelfstandig ondernemers de mogelijkheid om te werken en elkaar te ontmoeten op een inspirerende locatie in de binnenstad. Bij Igluu is alles gericht op onderling contact en de mogelijkheid tot netwerken. Niet alleen door de opstelling van de werkplekken en de indeling van de ruimte, maar ook door het regelmatig organiseren van ontbijtsessies, workshops en themaborrels waarbij ook ondernemers van buiten welkom zijn. Igluu is gevestigd in het oude centrum van Utrecht en Den Haag. Beide vestigingen zijn voorzien van luxe werkplekken, vergader- en loungeruimten en dakterrassen met een prachtig uitzicht op de binnenstad. Meer info over Igluu op http://www.igluu.nl of bel ons op 085 773 7703

Door de centrale ligging, de flexibele en inspirerende ruimtes en de dynamiek die de ondernemers in het pand creëren, wordt Igluu met regelmaat door derden gebruikt voor coaching-sessies, vergaderingen, workshops, trainingen en (netwerk)bijeenkomsten.

15-03-2010 Workshop Masculiene en Feminiene kwaliteiten in organisaties tijdens 7e Coaching Jaarcongres 2010

Leo Sonneveld en Anita Paalvast, samenwerkingspartners binnen Human Treasures verzorgen een korte workshop tijdens het 7e Coaching Jaarcongres op 26 maart 2010.

Vanuit de invalshoek van Organisatie Effectiviteit kijken we hoe masculiene en feminiene waarden van invloed zijn op de hoofdprocessen van iedere organisatie: richting bepalen (visie, missie, strategie, beleid, innovatie), beslissingen nemen, organiseren & faciliteren, uitvoeren & samenwerken en reflecteren, evalueren & leren.

Met behulp van oefeningen gebaseerd op Aikido wordt de balans en disbalans in masculiene en feminiene energie binnen en tussen deze processen zichtbaar en voelbaar. Ook wordt duidelijk hoe dit de effectiviteit van de organisatie beïnvloedt.